Friday, 29 July 2016

Garam Buluh Hai O


GARAM BULUH Hai-O SATU-SATUNYA MAKANAN KESIHATAN YANG MERUPAKAN MAKANAN HARIAN YANG BOLEH DICAMPURKAN PADA MINUMAN, MASAKAN DAN BOLEH DITABURKAN PADA BUAH-BUAHAN UNTUK MENAMBAH KELAZATAN.

Keistimewaan Garam Buluh

1.100% dari bahan semulajadi

2.Mengandungi 76 jenis zat galian (Mineral)

3.Bersifat Alkali

4.Anti Oksida

5.Mempunyai tahap Ph 10 – 11

6.Mempunyai tenaga Bio

Fungsi Garam Buluh

1.Meneutralkan Asid dalam badan.

2.Meneutralkan bahan kimia dalam badan.

3.Membuang toksin dalam badan.

4.Membantu menyerap vitamin yang diambil dengan lebih berkesan.

5.Memberi lebih tenaga pada tubuh badan.

6.Membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan.

Cara Penggunaannya

• Bancuh 1 peket Garam Buluh Hai-O dengan 450ml air (Ukuran cawan mug). Jika terasa terlalu masin, tambahkan sedikit air. (Campur sahaja Jus Sunquick) sodapppp

• Sesuai dibancuh dengan semua jenis air kecuali air berkarbonat (Air bergas),minuman kordial & minumankeras.

  
Sukatan Penggunaan

• Bagi orang yg sihat 1 hingga 2 paket sehari.

• Bagi ahli sukan, 2 hingga 3 paket sehari.

• Bagi mereka yg menghidap DarahTinggi, Asma, Lelah, Semput, Angin Ahmar, MasalahTulang, MasalahJantung & Masalah Buah Pinggang….1 paket sehari.

• Bagi penghidap Kencing manis, 2 hingga 3 paket sehari.

Apa itu Garam Buluh

Garam buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin and Pulau Yinping (Pantai Barat Korea). Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas dan dibakar dengan pokok pine sehingga ia mendari serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat yang ada di dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin & minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elelem surih) yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya. 

Zat galian yang diperlukan oleh badan kita tidak boleh diproses dalam badan. Kita hanya boleh dapat zat galian yang diperlukan oleh badan melalui makanan atau minuman. Ianya adalah elemen yang penting dalam pertumbuhan tulang, otot-otot, organ-organ dan darah.


Aishah Rawi

+60139923140

Bengkung Lelaki

Bengkung Lelaki

Siapa kata perempuan je pakai corset untuk sihat dan cantik?

Lelaki pun pakai tau!  Biasa kita panggil bengkung lelaki.

Kalau kat luar negara, mereka tak buncit pun tetapi pakai sebab nak pastikan badan terjaga dan sentiasa sihat.  Jadi jangan ingat pakai bengkung ni untuk yang buncit semata-mata.  Yang tak buncit tetapi nak badan sihat dan tegap serta kacak baiklah pakai awal-awal.  Bukan apa nanti dah kahwin dan makan macam-macam tak adalah boroi.

Zaman sekarang lelaki memang berlumba-lumba jaga badan. Jangan kata orang perempuan je.  Sebab mereka yang jaga badan akan digelar 'Abang Sado' dan selalu jadi perhatian orang tak kiralah perempuan atau sesama mereka sendiri.

Sebab abang sado ni sedia maklum jaga kesihatan dan penampilan.  Kalau kita tengok kat tv pun kebanyakan drama pun nak cari lelaki sado sebagai pelakon watak utama.  Sampai watak kedua pun nak juga cari pelakon sado.  

Maklumlah kalau badan dah sado, fit dan tough secara lumrahnya mereka tak merokok, tak minum dan mengamalkan gaya hidup sihat.  No offense pada mereka yang mengamalkan gaya hidup tak sihat ya...

Dalam waktu yang sama kaum lelaki juga lumrah dengan sakit belakang atau slipped disc. Lebih-lebih lagi kalau dah masuk usia 30an.

Lelaki yang mengalami buncit adalah disebabkan kolestrol yang tinggi dan ianya tidak baik untuk jantung. Bukan nak kata lelaki yang sudah berkahwin, ada juga lelaki bujang dah buncit, sebab negara kita kaya dengan makanan segera yang terbukti tak baik untuk kesihatan, tak hadam dan dicerna dengan baik serta tinggi kolestrol.

Disebabkan inilah adanya alat bantuan atau sokongan kesihatan seperti corset atau bengkung ni.  Kalau duduk lama memang sakit belakang, sampai ada yang bongkok dan juga mengganggu aktiviti intim suami isteri.

Sebagai consultant kami akan nasihatkan dan syorkan memakai Waist Nipper kerana lelaki biasanya masalah mereka tertumpu dibahagian abdomen.

Waist nipper dikalangan pengguna Premium Beautiful sudah sedia maklum kebaikan dan hasilnya lepas pakai.

Bengkung lelaki

Kita tahu bengkung lelaki ini mengandungi FIR (Far infrared) yang akan membakar lemak-lemak di bahagian abdomen.  Boleh pakai tak kira masa, 24 jam pun boleh tanpa mengganggu pergerakan sebab bengkung ni bersifat 360 darjah.  

Sebab tu mereka yang pakai bengkung/waist nipper Premium Beautiful akan dapat kesan yang berbeza dari bengkung lain kerana FIR yang ada padanya. Bukan bengkung kosong semata-mata.  Sebab itu bila konsisten pakai memang boleh  kempiskan perut, inshaAllah.  

Dan jangan risau pakai waist nipper Premium Beautiful takkan jadi macam robot punya.  
Selesa lagi ada.  

Bengkung lelaki atau waist nipper

Jadi kalau seharian di pejabat biar sahaja bengkung tu bekerja untuk kita.

Paling best siap buang angin dan badan akan disokong dengan bengkung ni. Tak kisahlah nak angkat barang berat ke, berdiri lama memang rasa badan fit dan tegap. InshaAllah tak sakit pinggang dah.  

Harga waist nipper dalam RM800 bergantung kepada saiz. 

Paling best beli sekali je dan tak perlu dah ada bengkung lain atau beli lagi sebab bengkung Premium Beautiful yang berkualiti (produk Superbrands) ini ada lifetime warranty. 

Lifetime warranty bermaksud jaminan seumur hidup iaitu jika terdapat kerosakan bila-bila masa boleh dibaiki semula. Jadi pelaburan yang sangat berbaloi untuk wang anda.

Aishah Rawi
+60139923140
aishahrawi.blogspot.com


Thursday, 28 July 2016

Herba Maharani

Herba Maharani

Sejarah Ramuan dan Khasiat Herba Maharani:

Nak share ramuan yang ada dalam Maharani memandangkan ramai yang bertanya apa bahan-bahan yang ada dalam jamu paling famous tu. 

Mengikut sejarah Maharani ia sudah menjadi amalan keluarga diraja sejak 400 tahun dahulu. Ini adalah kisah benar dan didokumentasikan di istana larangan Beijing.

Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing,pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan 'Wuji' (sejenis ayam hitam). Bai Feng Wan adalah produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. Malahan Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda.  Sehingga kini Te Zhi Bai Feng Wan telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di China.

Nak tau lagi pasal sejarah Maharani ni?? Uolls mesti pernah tengok cerita Cina zaman dulu kala. ala yang ada pendekar, gundik-gundik raja dan pasal Dinasti di China. Yana suka layan cerita cina masa zaman remaja dulu. sebab baju-baju zaman dulu cantik-cantik.

Kes terjadinya Herba Maharani ni macam ni... uolls tau tak dulu Maharaja ada 3000 gundik pada satu masa ( boleh bayang tak sorang layan Maharaja semalam mau bengkok tulang Maharaja tu..entah ubat kuat apa yang dia makan kan.. seorang gundik cuma jumpa Maharaja sekali dalam hampir 10 tahun!!) dan tabib akan pastikan gundik-gundik ni melayan Maharaja waktu tak subur. (logik la kan- karang  tak pasal-pasal beribu anak MAharaja ni..hikhik) Maharaja ada anak dengan Permaisuri jer. Tapi ada seorang gundik ni, Maharaja mesti jumpa die every week. dan nama beliau adalah Ci Xi.

uolls bayanglah dah setiap minggu berjumpa, of course la Ci Xi termengandung dan akhirnya melahirkan anak lelaki. Masa anak die berumur 8 tahun, Maharaja gering dan mangkat. Oleh kerana anak-anak Maharaja dengan Permaisuri semuanya perempuan, maka anak Ci XI diangkat menjadi Maharaja baru. jadi bermula saat tu lah ibu Maharaja dipanggil Maharani. Haaaa sebab tu Jamu ni dipanggil Herba Maharani. Penangan amalkan makan herba ni lah Maharaja asyik teringat jer kat CI Xi.

Pada umur die mencecah 90 tahun, amazingly baginda masih lagi didatangi haid. maksudnya die tak dimamah usia sebab hormon estrogen masih lagi tinggi

Memula dulu tak percaya jugak tapi bile dengar sendiri perkongsian salah seorang CDM yang dah berumur hampir 60 tahun masih didatangi haid dan melahirkan anak masa umur 50 tahun semua tu tak mustahil.

Ramuan dalam Te Zhi Bai Feng Wan atau Herba Maharani mengandungi ayam hitam (Gallus Gallus Domesticus), Cornu Cervus Nippon, herba-herba tradisional China seperti Ginseng, Concha Ostrea Gigas, Radix Angelica Sinensis dan sebagainya.

Bahan utama produk iaitu Gallus Gallus Domesticus dan Cornu Cervus Nippon memperkuatkan hati, ginjal, menambahkan darah dan tenaga batin.

Antara khasiat yang diperolehi bila mengamalkan Maharani ni adalah:-

* Menyelesaikan masalah haid tidak teratur
* Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan dan kekuningan.
* Anti bakteria (sekitar faraj)
* Melegakan sakit pinggang, sendi dan lutut.
*Melegakan migrain dan angin dalam badan
* Menguatkan hati dan buah pinggang
* Melegakan Asma
* Menghilangkan bau mulut (terutama waktu pagi)
* Baik untuk pesakit Diabetes 
* Merangsang hormon Estrogen, Progesterone dan Androgen (hormon seks)
* Memberikan kebahagiaan kepada pasangan
* Kesuburan dan awet muda
* Mencantik, menegang dan melicinkan kulit
* Menaikkan seri muka
* Menegangkan payudara
* Menghilangkan kelesuan dan muka pucat
* Melambatkan proses menopous
* Menguatkan antibodi/imunisasi
* Melancarkan peredaran darah
* Menghilangkan perpeluhan pada waktu malam
* Amalan semasa berpantang
* Menambah darah semasa bersalin
* Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan
* Memperbanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin
* Menghilangkan urat timbul
* Mengimbangi tekanan darah
* Meningkatkan kecerdasan minda

Premium Beautiful

Berniaga korset pun tapi sales boleh sampai juta-juta...bukti ada depan mata...

Kepada uolls yang masih tercari-cari peluang berniaga, Aishah boleh sharekan pengalaman buat duit online dan ianya PERCuMA!!!!. TAPI.... yang pasti ni bukan business goyang kaki ye sebab ni bukan skim cepat kaya dan kena buat kerja sikit untuk dapat hasil income yang sama macam income kerja tetap...siapa nak bagi 3,000 ke 4,000 sebulan dengan luang masa sekurang-kurangnya dua jam  sehari dengan full use data internet....^_^

Dan yang paling best sebab semua ni buat secara berkumpulan. Produk pulak memang laku keras dan sentiasa orang cari.

Agak2 suke tak uolls bila tengah-tengah bulan income kedua masuk dalam bank gaji....??? Wow..best kan..

Aishah Rawi
+60139923140
aishahrawi.blogspot.com

#businesonline
#usahawanSHOM
#usahawanTLC

Herba Maharani

Herba Maharani

Ayam selasih nampak jer hitam, tapi mahal dan sangat berkhasiat terutama kepada wanita...

Berkhasiat untuk merawat:
^_^Menyelesaikan masalah wanita dan remaja (keputihan, peredaran haid & senggugut )
^_^Menguatkan dan mengecutkan (otot-otot rahim, sistem peranakan dan amalan selepas bersalin)
^_^Melegakan masalah (sakit pinggang, sakit belakang, sendi, lutut, migrain, angin dalam badan, lenguh-lenguh kebas dan urat saraf.
^_^Sistem organ dalam tubuh akan berfungsi dengan baik (Anti penuaan, awet muda, kecantikan dan kesuburan)
^_^Menegang dan memberi keanjalan pada kulit (payu dara, ovari, kawasan perut selepas bersalin & pinggul)
^_^Meningkatkan kadar metabolisma ( sel darah, minda, tekanan darah, menghilangkan kelesuan & memberikan  kebahagiaan kepada pasangan)

Kaum Cina menjadikan ayam selasih sebagai salah satu bahan penting dicampur bersama herba-herba terpilih untuk menghasilkan 'Herba Maharani'.

Aishah Rawi
+60139923140
aishahrawi.blogspot.com

#ayamselasih
#JamuAyamHitam
#JamuMaharani

Wednesday, 27 July 2016

My Real Self Testimoni...^_^

SELF TESTIMONI...REAL IN LIFE...REAL SUCCESS..

Assalam...

Aishah nak share testimoni diri sendiri...
jom pakat baca sikit..^_^

Saya pengguna tegar Premium Beautiful korset hampir 2 bulan 1/2...

2013: Saya amalkan diet tanpa nasi, exercise, sapu losyen panas dan ambil supplemen untuk kurus tapi badan tetap macam tu je, no changes at all...

2014: Same last year routine untuk dapatkan shape badan yang lebih cantik tapi hasilnya tetap sama, susut sedikit je dari asal..

2015: Saya mula menyarung Premium Beautiful korset selama lebih 8 jam setiap hari secara konsisten, exercise dan makan seperti biasa..Alhamdulillah badan mula susut dan ada shape..Yang paling best, berat saya juga turun dari 70+ kg ke 60+kg...Selalunya saya alami senggugut yang teruk setiap kali period, yang tu pun dah beransur kurang sampaikan period pun tak sedar. Migrain pun jarang2 sekarang ni..Alhamdulillah, ditemukan dengan Premium Beautiful.. Hidup saya berubah dari satu fasa ke fasa yang lebih baik...Nothing is better than this..Alhamdulillah once again..I will keep Premium Beautiful as my companion through my life journey..InsyaAllah..

Testimoni kat atas tu "exclusively" milik saya Aishah Rawi... tu cerita setahun lebih yang lalu.. saya sanggup buat apa jer semata-mata nak kuruskan badan.. sampailah aishah jumpa kak yana menerusi online.. masa tu aishah nak kuruskan badan dan ada masalah senggugut yang teruk... So Kak yana syorkan pakai Premium Beautiful sebab kesihatan lebih penting.. dan Premium Beautiful direka bentuk untuk 70% kesihatan..

bile kurus??? Itu memang 1 bonus!

Sekarang rasa makin sihat dan cantik.. makin menawan.. bentuk badan lebih ada shape dan masalah senggugut dah takde..

Yang nak mencuba PB boleh contact Aishah ye...nak free fitting pun boleh.. no problem at all...

Aishah Rawi
+60139923140
aishahrawi.blogspot.com