Friday, 29 July 2016

Bengkung Lelaki

Bengkung Lelaki

Siapa kata perempuan je pakai corset untuk sihat dan cantik?

Lelaki pun pakai tau!  Biasa kita panggil bengkung lelaki.

Kalau kat luar negara, mereka tak buncit pun tetapi pakai sebab nak pastikan badan terjaga dan sentiasa sihat.  Jadi jangan ingat pakai bengkung ni untuk yang buncit semata-mata.  Yang tak buncit tetapi nak badan sihat dan tegap serta kacak baiklah pakai awal-awal.  Bukan apa nanti dah kahwin dan makan macam-macam tak adalah boroi.

Zaman sekarang lelaki memang berlumba-lumba jaga badan. Jangan kata orang perempuan je.  Sebab mereka yang jaga badan akan digelar 'Abang Sado' dan selalu jadi perhatian orang tak kiralah perempuan atau sesama mereka sendiri.

Sebab abang sado ni sedia maklum jaga kesihatan dan penampilan.  Kalau kita tengok kat tv pun kebanyakan drama pun nak cari lelaki sado sebagai pelakon watak utama.  Sampai watak kedua pun nak juga cari pelakon sado.  

Maklumlah kalau badan dah sado, fit dan tough secara lumrahnya mereka tak merokok, tak minum dan mengamalkan gaya hidup sihat.  No offense pada mereka yang mengamalkan gaya hidup tak sihat ya...

Dalam waktu yang sama kaum lelaki juga lumrah dengan sakit belakang atau slipped disc. Lebih-lebih lagi kalau dah masuk usia 30an.

Lelaki yang mengalami buncit adalah disebabkan kolestrol yang tinggi dan ianya tidak baik untuk jantung. Bukan nak kata lelaki yang sudah berkahwin, ada juga lelaki bujang dah buncit, sebab negara kita kaya dengan makanan segera yang terbukti tak baik untuk kesihatan, tak hadam dan dicerna dengan baik serta tinggi kolestrol.

Disebabkan inilah adanya alat bantuan atau sokongan kesihatan seperti corset atau bengkung ni.  Kalau duduk lama memang sakit belakang, sampai ada yang bongkok dan juga mengganggu aktiviti intim suami isteri.

Sebagai consultant kami akan nasihatkan dan syorkan memakai Waist Nipper kerana lelaki biasanya masalah mereka tertumpu dibahagian abdomen.

Waist nipper dikalangan pengguna Premium Beautiful sudah sedia maklum kebaikan dan hasilnya lepas pakai.

Bengkung lelaki

Kita tahu bengkung lelaki ini mengandungi FIR (Far infrared) yang akan membakar lemak-lemak di bahagian abdomen.  Boleh pakai tak kira masa, 24 jam pun boleh tanpa mengganggu pergerakan sebab bengkung ni bersifat 360 darjah.  

Sebab tu mereka yang pakai bengkung/waist nipper Premium Beautiful akan dapat kesan yang berbeza dari bengkung lain kerana FIR yang ada padanya. Bukan bengkung kosong semata-mata.  Sebab itu bila konsisten pakai memang boleh  kempiskan perut, inshaAllah.  

Dan jangan risau pakai waist nipper Premium Beautiful takkan jadi macam robot punya.  
Selesa lagi ada.  

Bengkung lelaki atau waist nipper

Jadi kalau seharian di pejabat biar sahaja bengkung tu bekerja untuk kita.

Paling best siap buang angin dan badan akan disokong dengan bengkung ni. Tak kisahlah nak angkat barang berat ke, berdiri lama memang rasa badan fit dan tegap. InshaAllah tak sakit pinggang dah.  

Harga waist nipper dalam RM800 bergantung kepada saiz. 

Paling best beli sekali je dan tak perlu dah ada bengkung lain atau beli lagi sebab bengkung Premium Beautiful yang berkualiti (produk Superbrands) ini ada lifetime warranty. 

Lifetime warranty bermaksud jaminan seumur hidup iaitu jika terdapat kerosakan bila-bila masa boleh dibaiki semula. Jadi pelaburan yang sangat berbaloi untuk wang anda.

Aishah Rawi
+60139923140
aishahrawi.blogspot.com


No comments:

Post a Comment