Mineral Coffee


Balik je kerja jam 8 tadi terus pergi ambik Mineral Coffee..Al maklum la stok Mineral Coffee ni produk HOT dan laris, tak sempat nak simpan terus disambar peminat Coffee sedap ni..Mineral Coffee memang minuman sihat yang terbaik..!
Sabar ye darling, esok Aishah hantar Mineral Coffee kat awak kay...

+60139923140
+601126904055




Siapa kata tak boleh minum coffee sebelum tidur...????
haaa...bagi Aishah kalau tak kena Mineral Coffee sebelum tidur memang tak sah..lagi lena Aishah tidur adalah...yang bestnya Mineral Coffee ni:

-Ia dapat mengubati Migrain
-Badan berbau
-Asma
-Selsema
-Karies gigi
-Batuk serius
-Keguguran rambut
-Masalah Fungus
dan lain-lain masalah kesihatan...

Dan yang paling best, dapat mengempiskan perut dan menguruskan badan....

Aishah Rawi
+60139923140
+601126904055
aishahrawi.blogspot.com





Kebaikan Meminum Mineral Coffee

Banyak kajian merumuskan meminum kopi ada kebaikan kesihatan. Diantara kebaikan yang diperhatikan dikalangan peminum kopi berbanding golongan tidak meminum kopi adalah:
kurang menghidap penyakit kencing manis (NIDDM), penyakit Parkinson dan nyanyuk
kurang kes sesetengah kanser, penyakit aritmia jantung dan stroke.
“There is certainly much more good news than bad news, in terms of coffee and health,” kata Frank Hu, MD, MPH, PhD, seorang profesor nutrisi dan epidemiologi di Harvard School of Public Health.

Selain nikmat dan kemewahan rasa minuman Mineral Coffee, ada banyak khasiat iaitu:

memberi tenaga dan kecergasan sepanjang hari
menghilangkan rasa keletihan badan dan sengal sendi
mengurangkan masalah sebu ulu hati akibat masalah gastrik
membantu mengurangkan masalah sakit kepala akibat migrain
membantu mengurangkan sakit senggugut
membantu melegakan masalah kulit seperti jerawat badan dan ekzema
mengurangkan alahan seperti resdung dan alahan kulit
membantu mengurangkan masalah sukar tidur
membantu anda tidur lena diwaktu malam
mengurangkan masalah buasir dan sembelit
khasiat garam buluh untuk membantu merawat penyakit kencing manis,
sakit jantung, darah tinggi

Aishah Rawi
+60139923140
+601126904055
aishahrawi.blogspot.com







Kebaikan dalam setiap sachet Mineral Coffee....

Ramuan Utama Mineral Coffee

Mineral Coffee menggunakan biji kopi jenis Robusta yang berkualiti tinggi diimport dari Vietnam. Vietnam adalah pengeluar terbesar dunia kopi Robusta dan kedua terbesar selepas Brazil pengeluar kopi dunia. Kopi Robusta adalah diantara beberapa jenis kopi terkenal seperti kopi Arabica dan Liberica. Kopi Robusta lebih diminati kerana aromanya yang lebih harum dan rasanya yang lebih pekat.

Selain itu, kopi Robusta mengandungi sejenis protin dipanggil 'chlorogenic acid' yang bersifat anti-obesiti dan dapat mengurangkan penyerapan gula dalam darah. Kopi Robusta juga mengandungi kandungan kafein yang lebih tinggi berbanding kopi jenis lain, dan sudah pastinya ia akan memberi tenaga dan kecergasan mental yang maksimum untuk memulakan hari anda.

Ramuan kedua yang menjadi rahsia kebaikan Mineral Coffee ini adalah Garam Buluh. Garam Buluh Hai-O yang diimport oleh Syarikat KAEAM Trading dari Korea Selatan sangat popular dengan keaslian dan kandungan khasiat yang tinggi. Garam Buluh ini sebenarnya sudah lama dimakan oleh masyarakat Korea sejak 1300 tahun dahulu sebagai ramuan dalam perubatan purba.

Cara pembuatan Garam Buluh adalah 100% organik dan bebas daripada sebarang bahan kimia dan logam berbahaya. Kini Garam Buluh diadun bersama menghasilkan Mineral Coffee yang penuh kenikmatan dan kemewahan kopi sebenar....

Aishah Rawi
+60139923140
+601126904055
aishahrawi.blogspot.com





Testimoni Aishah sendiri mengenai Mineral Kopi

Minum Mineral Kopi ini Aishah rasa segar dan sangat bertenaga. Urusan kerja berjalan lancar walaupun bermula di awal pagi hingga ke malam hari. No more migrain and memang mengurangkan rasa lapar sepanjang hari juga baik untuk penghadaman. Memang best la sebab kalau rasa penat or lemau tu, cepat-cepat bancuhkan mineral kopi, mesti rasa segar semula...

Aishah Rawi
+60139923140
+601126904055
aishahrawi.blogspot.com




KOPI dan GARAM adalah makanan SUNNAH !!

Jadi Mineral Coffee adalah satu-satunya minuman kopi yang pertama di Malaysia yang dicampurkan dengan garam asli - GARAM BULUH yang mana GARAM BULUH ini mempunyai MAGNESIUM yang tinggi dan baik untuk badan manusia.

Sedikit perkongsian maklumat tentang Magnesium...

” kandungan Magnesium yg rendah dalam darah menjadi petanda seseorang mudah mendapat darah tinggi dan masalah jantung“…dan bagi “pesakit kencing manis pula…mereka memerlukan lebih banyak Magnesium kerana Magnesium bekerja bersama sama dengan insulin. Magnesium diperlukan bagi membolehkan Glukosa masuk dalam sel untuk diuraikan kpd tenaga. Bagi pengidap kencing manis, tubuh badan mereka tidak mampu mengangkut Glukosa ke dalam sel tubuh. Akibatnya Glukosa tertinggal dalam darah. Glukosa yg tertinggal dlm darah ni menjadikan tubuh lesu kerana gula tidak dapat ditukar kpd tenaga..maka kehadiran Magnesium amatlah penting“…

Pensyarah Program Dietetik, Pusat Pengajian Sains Kesihatan, Universiti Sains Malaysia [USM], Prof. Madya Shariza Abd. Razak berkata, walaupun ada minuman itu dikatakan menganduni ginseng atau tongkat ali untuk menambahkan tenaga namun kandungannya amat sedikit.

"Ia tidak memberi sebarang kesan dalam penjagaan kesihatan sebaliknya ia mengandungi gula yang banyak iaitu lebih daripada tiga sudu teh.Namun ramai yang tidak menyedarinya kerana ditenggelamkan oleh rasa pahit kopi tersebut."

Aishah Rawi
+60139923140
+601126904055
aishahrawi.blogspot.com


No comments:

Post a Comment